ponedeljek, 15. januar 2018

Ojstrica - 611 m, Velika Osojnica - 756 m, Mala Osojnica - 691 m, pa še krog okoli Blejskega jezera

Z Anito sva se letos odločila, da bova poizkušala obiskati čim več kotičkov naše lepe deželice, kjer še nisva bila.
 
Za začetek sva se odločila obiskati razgledne vrhove nad Blejskim jezerom in sicer Ojstrico ter Veliko in Malo Osojnico. 

Z vlakom sva se zjutraj odpeljala do železniške postaje Bled Jezero, kjer naju je pričakalo rahlo naletavanje snega. Z železniške postaje sva se nato po pešpoti spustila k jezeru in nadaljevala do Velike Zake, kjer sva kmalu opazila smerokaze, ki so naju usmerili desno v gozd. Najprej sva se povzpela na 611 m visoko Ojstrico, s katere je sijajen razgled na Blejsko jezero z okolico ter na okoliške gore, ki pa jih danes zaradi "slabega" vremena nisva mogla občudovati. Z Ojstrice sva nadaljevala na 756 m visoko Veliko Osojnico, od tam pa sestopila še na 691 m Malo Osojnico. Tako Velika, kot rudi Mala Osojnica ponujata lep razgled na Blejsko jezero in okolico. Na Mali Osojnici sva si privoščila kratek počitek in malico, nato pa po delno zahtevni, ponekod z jeklenico zavarovani poti sestopila na izhodišče v Veliko Zako. Da je sestop ali pa vzpon še malo bolj adrenalinski poskrbi okoli 100 kovinskih, izredno strmih stopnic. Iz Velike Zake sva nato ob jezerui nadaljevala proti centru, kjer sva si v enem od gostinskih lokalov privoščila kavico in znamenito Blejsko kremno rezino, brez katere na Bledu, pač ne gre. 

Ker sva imela še dovolj časa, sva se povzpela še na Blejski grad, od tam pa sva se vrnila na železniško postajo, kjer sva najin današnji, skoraj 14 kilometrov dolg "sprehod" zaključila. 

Kljub kislemu vremenu sva se imela prav super.






























Ni komentarjev:

Objavite komentar